dinsdag 25 november 2008

Paul Deelen

Recept voor een speciaal moment



“EEND MET WHISKY”

Ingrediënten voor 6 personen:

• een flinke wilde eend van ca. 3 kilo
• twee grote flessen whisky
• spekreepjes
• olijfolie
• peper en zout

De eend larderen met spekreepjes en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven. De eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken. Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whiskey. De glaven opdiinken en de scherven van het eeiseglav oplaapen. Nog een naiff glav insjenke en opdlinke. Na een naif uui de hoven opedoen om deeend te sjekkn. Blantwondezallef in de padkamer ganaale en op de povekant van de linkerand toen. Deent nogis oprape en met nen nantdoek de bwantwondesaif van deent vege. Ze hande ontvette me visky en de tube ssalf veeroprape. ’t Kapotte glazzopvege endeent terug on dehove doen. Deheent oprape en dove eers opedoen. De twwiede gles biski opeden en overeindzettu. Opstaan van de vjoer en tochmablijvezitte. De bles op de grondzette. Ulde bles djinke wande glave sijn opof kabot. Den ove aftette, deooge sluite en omvalle.


Veel succes,
Paul Deelen

Geen opmerkingen: